14. רון דרמר השגריר שהתקבל באהדה בבית הלבן ובאולפני ה–CNN // אלחנן שפייזר
יש חיסרון מובנה בלהיות שגריר טוב למדינה זרה: אם תעשה עבודה מצוינת, אזרחי המדינה שנשלחת אליה יכירו אותך הרבה יותר טוב מאלו של המדינה ששלחה אותך.
על פי רוב, רון דרמר הוא שגריר מצוין. כשליחה של המדינה לארצות־הברית מאז 2013, הוא שרד בגאון את כל הקדנציה השנייה של ברק אובמה, שהתבלטה ביחסים הצוננים של הנשיא עם ישראל. הוא היה דובר נאמן ופופולרי של העמדה הישראלית במבצע צוק איתן, כשנכנס אל גוב האריות התקשורתי מול שדרנים עוינים ותומכי חמאס עוינים אף יותר, ובארבע השנים האחרונות היה לו חלק משמעותי בשיתוף הפעולה הפורה בין ירושלים לוושינגטון, שהניב פירות ידועים כמו העברת השגרירות האמריקנית לירושלים ופרסום תוכנית השלום של הנשיא טראמפ.

צילום: AFP
לכל אורך התקופה הזו, שמו של דרמר לא הרבה לעלות לכותרות. חרף יחסיו הקרובים עם נתניהו (הוא תואר כבעל הבנה “כמעט עיוורת” עם ראש הממשלה על רוב התחומים), מרחקו הפיזי הוליד גם מרחק פוליטי מהאירועים שבשגרה בארץ שאותה הוא מייצג נאמנה. גם בנושא תיקי החקירה נגד נתניהו, דרמר נקרא להעיד רק בפרשת 1000, ונחשב לדמות זניחה שם.
בקרוב צפוי דרמר לארוז את מזוודותיו, להיפרד בצער מהמנחים ב־CNN ובפוקס שהקסים עם כישוריו ההסברתיים, ולשוב לארץ הקודש כשעתידו מעורפל. האם השתעשעויותיהם של הפרשנים הפוליטיים ומומחי נתניהו נכונות, ודרמר אכן סומן כיורשו המיועד של ראש הממשלה? בכל זאת יש דמיון מסוים בין השניים: עבר אמריקני עשיר, אנגלית רהוטה, כתיבה אידיאולוגית ברורה ותפקיד דיפלומטי שהביא אותם לקדמת הבמה הבינלאומית. או שאולי, כדרכם של כל כך הרבה דיפלומטים לשעבר, הוא ימצא לעצמו בית חם במכון מדיניות, יכתוב ספר או שניים על חוויותיו, ויבלה את העשורים הקרובים הרחק מהעין הציבורית?
סקרנים יוכלו למצוא שלל דיווחים, עדויות וראיות לכאן ולכאן. השגריר בעצמו נותר דומם בנושא. אולם אם לשפוט לפי עברו, נראה שלא משנה מה יבחר לעשות אחרי שישיב את הדרכון הדיפלומטי, השפעתו על הציבוריות הישראלית תימשך לעוד שנים רבות.
המשפיעים – הכתבות
מסדר הדתל״שים
דרושות נשים
המשפיעים בפרסום
המיינסטרים החדש
כובשי כיפות